Yacht > Články > Závody >

S Veronikou Živnou |před odletem do Miami

04.02.2019 |
Závody

Na přelomu ledna a února se v Miami na Floridě koná závod světového poháru. Letos budou na startu i čtyři Češi - Ondřej Teplý na Finnu, Karel Lavický na RS:X a sesterská posádka Veronika a Kateřina Živné na skifu 49erFX. Ti zahajují novou sezonu ještě před tím, než se naplno rozjede sezona v Evropě.

Naši ostatní reprezentanti - Viktor Teplý (Laser), Martina Bezděková (Laser Radial), Dominika Vaďurová a Sára Tkadlecová (49erFX) a surfařky Jana Slívová a Kateřina Švíková - do Miami nejedou, připravují se na sezonu v Evropě. S Veronikou Živnou jsem se sešla těsně před jejím odletem do USA. "Do Miami se těším a Kačka bohužel nemohla přijít, má toho teď ve škole hodně, chodí na osmileté gymnázium Bankovní akademie...," začala omluvně.

 

A jakou školu studuješ ty?

Začínám druhý semestr na univerzitě - University of New York in Prague (UNYP). Studuji v angličtině psychologii, zatím všeobecnou, ale chtěla bych se později zaměřit na vývojovou, sportovní a forenzní psychologii.

 

Dá se to vůbec stihnout všechno dohromady jachting a studium?

Je to komplikované, ale dá se to zvládnout. Oboje mě baví, škola mě dřív nebavila, ale nyní máme nové předměty a noví učitelé jsou skvělí. Škola mi vychází vstříc, na závody mě pouští a poskytla mi sportovní stipendium.

 

Kolik dní jste byly vloni na vodě?

Odhadem třetinu až půl roku.

 

Zbytek času věnujete škole...

Na nic jiného už opravdu nemáme čas.

 

Nemrzí vás to? A hlavně tvoji sestru, která ve 13 letech přišla o bezstarostné dětství a zábavu? Profesionální jachting se dá podle mě přirovnat k jakémukoliv jinému zaměstnání...

Když tě něco baví, tak to děláš, ať je to práce nebo ne. A to je náš případ...

 

Více o těchto dívkách, které jsou naší národní olympijskou nadějí se dočtete v únorovém čísle časopisu Yacht. 

Zveřejněno v Yachtu 2/2019

Text Eva Skořepová
Foto Pavel Nesvadba

 

 



PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI