Yacht > Články > Technika >

Setkání v Düsseldorfu |Volvo Penta a Marine

26.02.2019 |
Technika

Firma MARINE se nově stala autorizovaným distributorem lodních motorů Volvo Penta. Na výstavě v Düsseldorfu jsem se setkala s Romanem Sudou, manažerem odpovědným za dealerskou síť značky Volvo Penta ve střední a východní Evropě (16 zemí).

Ač zní jeho jméno česky, žije v Rakousku, češtinu neovládá a sídlí v kanceláři jižně od Vídně. Povídali jsme si především o změnách, které proběhly v dealerské síti motorů Volvo Penta, i o nových produktech, další strategii a směřování značky v Evropě.

Proč došlo ke změně autorizovaného distributora v České republice?

Rozhodli jsme se pro změnu, abychom se více orientovali na zákazníky a uspokojili jejich potřeby. Značka Volvo Penta v posledních dvou letech udělala velké změny v dealerské síti v celé Evropě, a hlavně v tom, jak si představuje práci dealerů. Tyto změny jsme nazvali Partnerským programem Volvo Penta. V zásadě jsme zvýšili požadavky na naše dealery a sledovali jsme, jak to zvládli a zda dosáhli našeho požadovaného vyššího standardu, který jsme nově nastavili. Soustředili jsme se především na Chorvatsko, ale i na další země včetně České republiky. A výsledkem jsou současné změny. Věříme, že náš nový partner v České republice, firma MARINE, která se stala autorizovaným distributorem lodních motorů Volvo Penta pro rekreační i komerční plavbu, vyhoví našim požadavkům a plně uspokojí potřeby našich zákazníků. Ostatní prodejci a servisy Volvo Penta v České republice budou samozřejmě fungovat dál jako subdealeři. Pro průmyslové motory máme v ČR jiného distributora, firmu Ascendum.

Proběhly nějaké změny také na Slovensku?

Na Slovensku není žádná změna - autorizovaným dealerem je firma Henamotor, ale snažíme se o mnohá zlepšení a optimalizaci tamní sítě subdealerů...

 

O servisu a novinkách firmy Volvo Penta se dočtete více na stránkách březnového čísla časopisu Yacht.

Text Eva Skořepová
Foto Eva Skořepová a Volvo Penta

Zveřejněno v Yachtu 3/2019


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI