Yacht > Články > Lodě > Testy >

VLAJKOVÁ LOĎ Z FINSKA |AMT 230 DC

17.06.2019 |
Testy
Testy

Před dvěma lety (YACHT 2/2017) jsme přímo ve Finsku testovali otevřený člun AMT 230 BR. Nyní jsme měli možnost v Praze na Vltavě vyzkoušet novou vlajkovou loď této finské loděnice - model AMT 230 DC, který je typickým ,,daycruiserem" s malou kajutou.

Loděnici AMT založil v roce 1986 Aimo Mustonen,aby produkovala čluny pro jeho koncern. Výroba začala v listopadu 1987 a čluny AMT se záhy prosadily na trhu a staly se synonymem kvality. K jejich pohonu slouží přívěsné čtyřtaktní motory Honda, kterým odpovídá vestavěné přístrojové vybavení, ovládací zařízení a rozmístění závěsných bodů na zádi. AMT 230 DC se vyznačuje kvalitním dílenským zpracováním a nepostrádá dobrou plavbyschopnost,komfort, bezpečnost a mnohá velmi chytrá řešení. Vše zajišťuje konstrukce, která je nepotopitelná a disponuje odtokem dešťové vody. Dno šarpiového trupu se sklonem 20° má vylaminováno šest vodicích lišt, které zlepšují vedení člunu při přechodu z výtlačné plavby do skluzu a pak ve vlastním skluzu. Již v loděnici opatřují všechny čluny mikrotečkou Secumark,která podstatně snižuje riziko krádeže, víka všech úložných prostor jsou vybavena vestavěnými zámky...

Více infromací o člunu AMT 230 BR se dočtete v aktuálním vydání časopisu Yacht.

Text a foto: Eva Skořepová


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI