Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

SLUNNÁ JÍZDA NA ORLÍKU |PARKER 750 CABIN CRUISER

30.07.2019 |
Motorové lodě

Parker 750 CC mne zaujal už na letošní jarní výstavě For Boat na stánku firmy Wavy Boats. Bylo totiž dost těžké najít termín na jeho prozkoumání na suchu. Na palubě bylo neustále plno. Proto jsem se na "prohlídku" v reálném prostředí, tedy na vodní hladině přehrady Orlík těšil. Navíc byl krásný jarní všední den a poměrně vysoká hladina vody, což zaručovalo ideální podmínky.

Loď byla osazena nejnovějším motorem Mercury o výkonu 200 koní v bílé barvě tak, aby co nejvíce ladil s trupem. Stále jsem si ještě nezvykl na nový tvar krytu motorů Mercury, nicméně důležitější je jeho výkon, krouticí moment, zvuk a další technické parametry a finesy. Po této stránce je motor více než v pořádku. Stojí za to připomenout, žena stejném trupu dodává Parker i nízkou verzi s označením day cruiser. Přestože, že se jedná o loď, kterou je možné tahat na přívěsu za terénním autem, rozhodně nepůsobí jako malý člun. Tento pocit mne neopustil ani na palubě, což není v této kategorii obvyklé. Velmi dobře vypadá černobílá kombinace s nerezovými doplňky. Loď je v přední části vybavena vysokýma bezpečným relingem. Zadní otevřená paluba je mírně zakryta černou převislou střechou a celou zadní palubu lze při nepřízni počasí uzavřít pomocí bimini a dvou bočních a jednoho zadního dílu. 

Více informací o lodi Parker 750 CC se dočtete v letním dvojčísle magazínu Yacht


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI