Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

BOMBARD SUNRIDER 650 |Rychlý, robustní a funkční

06.05.2024 |
Motorové lodě

V nabídce firmy Bombard je aktuálně devatenáct člunů v délkách od tří do sedmi metrů se všemi druhy podlah, od skládací, nafukovací přes hliníkovou až po pevnou laminátovou. Čluny jsou rozděleny do čtyř  řad. Skládací lodě reprezentují modely Typhoon a Commando, ty s pevným dnem modely Explorer a Sunrider. Díky dovozci, kterým je firma Marine, jsme měli příležitost testovat druhý největší člun Bombard Sunrider 650 v několika variantách. Větší lodí v portfoliu je jen sedmistovka.

O značce Bombard se rozhodně nedá říct, že podléhá módním trendům. Na trhu je již pořádně dlouho. Současná obliba nafukovacích člunů s pevným dnem tomuto výrobci jen pomáhá využít dlouholetých zkušeností. Zákazníci mohou u tohoto modelu vybírat ze skutečně široké nabídky a člun, který si objednají, může být hodně individuální. Lze vybírat ze dvou materiálů nafukovacích válců, konkrétně je to Hypalon™ Néoprène™ v šedé barvě a Strongan ™ Duotex™ v černé nebo šedé barvě. Čalounění dodává Bombard ve třech barvách, béžové, šedé nebo ohnivě červené.

Dalším krokem je výběr příslušenství. Asi každý zvolí originál bimini. K zahození není ani stolek na přední palubu, který lze změnit na lehátko na přídi. Kdo si potrpí na luxusní vzhled, nechá si do lodě instalovat podlahu z materiálu Seadek, která připomíná teak, ale je výrazně měkčí. Za příplatek je možné objednat čalounění na přídi, popřípadě díl, který vytvoří na přídi lehátko. Kdo plánuje za lodí tahat wakeboard či různé hračky na vodu, ocení možnost doplnit loď o jeden ze dvou nabízených nerezových rámů, které dovolují vlečnélano uvazovat vysoko nad přívěsný motor.  Zajímavým detailem je i čalounění, jež lze instalovat po sklopení kapitánské sedačky. Vzniknou tak dvě lavice otočené proti sobě v zadní části člunu, ty se hodí pro společné chvíle trávené v některé z malebných zátok.

TEST nafukovacího člunu najdete ve vydání YACHT 5/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena