Yacht > Články > Lodě >

Loděnice Cantieri Capelli

08.04.2019 |
Lodě, Motorové lodě

Společnost Cantieri Capelli byla založena nedaleko městečka Cremona v severní Itálii v roce 1974. Láska k vodě a řece Pád ve spojení s kreativitou a podnikavým duchem pana Davida Capelliho vedly k založení podniku na výrobu malých lodí vhodných právě na řeky.

Začal tím, že stavěl říční čluny ze skelných vláken s plochým kýlem. Brzy nato se k otci připojil i jeho syn Umberto, který se soustředil primárně na konstrukci a výrobu nových typů sportovních kánoí, jež používali vrcholoví sportovci na závodech. Firma Capelli sídlící ve Spinadescu se od té doby stala jedním z předních výrobců motorových lodí. Nejprve produkovala lodě určené především pro rybáře. Zásadní zlom nastal v roce 1986 na výstavě v Janově. Zde Capelli Boatyard představil první 4,7 metru dlouhou loď Fisherman, která zaznamenala velký obchodní úspěch. Postupně laminátové čluny získávaly na popularitě a dnes má firma ucelenou řadu určenou jak pro rybáře, tak pro rekreaci. V roce 1992 začala vyrábět také nafukovací čluny s pevným laminátovým kýlem (RIB) Tempest. Jejich výrobu přesunula do továrny v tuniském Monastiru.

Více se dočtete v dubnovém vydání časopisu Yacht.

Text: Eva Skořepová

Foto: Cantieri Capelli


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI