Yacht > Články > Aktuality >

J Class |Mistrovství světa letos v Barceloně

13.03.2024 |
Aktuality

Historie Poháru Ameriky by nebyla úplná bez těchto klasických šalup, které v letech 1930 až1937 soutěžily o trofej ve třech edicích. Jejich ladnost a krása odrážely dobu, kdy vzkvétající globální ekonomika přivedla k tomuto sportu jména jako sir Thomas Lipton, Harold S. Vanderbilta sir Thomas Sopwith. Letos se bude konat mistrovství světa této třídy jako součást doprovodného programu Poháru Ameriky v Barceloně v říjnu 2024. Tréninkové rozjížďky se pojedou 3. a 4. října, samotný závod mezi 7. a 11. říjnem 2024. Velkolepá flotila bude kotvit v přístavu Port Vell a bude vítanou podívanou pro diváky a nadšence Poháru Ameriky.

TOPAZ J8

Konstrukce této jachty vychází z původního designu Franka C. Paina a byla dokončena v červnu 2015. Paine je známý jako konstruktér JH3 YANKEE, který byl nakonec poražen RANGEREM o jedinou sekundu, ale poté v dalších závodech RANGERA dvakrát porazil. Po rozsáhlém výzkumu a testování nakreslil Hoek Design linie pro TOPAZ z nerealizovaného projektu z roku 1935. 


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena