Yacht > Články > Akce >

Den Vltavy |5. ročník

13.03.2019 |
Akce a pozvánky

Vševltavský spolek připravil na neděli 17. března pro Pražany i přespolní DEN VLTAVY. Sezóna na Vltavě tak bude opět zahájena plavbami ZDARMA!


Členové Vševltavského spolku, kterými jsou pražští rejdaři, převozníci, rybáři, provozovatelé půjčoven lodí a sportovní kluby, připravili plavby velkými i malými loděmi, den otevřených dveří Veslařského klubu Slavia, nezapomenutelné vodnické hrátky nad hladinou, kapelu Matyldu - písně plavební, volný vstup do Muzea Karlova mostu a mnoho dalšího.


Den Vltavy představuje již tradiční pražskou akci pro širokou veřejnost. Vševltavský spolek, který sdružuje více než padesát subjektů spjatých s břehy Vltavy a uživateli vodních ploch, připravil celou řadu atrakcí, které se budou odehrávat na vodě nebo alespoň v její blízkosti. Zájemci si tak mohou vyzkoušet plavbu na velkých výletních lodích - lodi Czech Boat, Maria, Classic River, Slapy, Bachsaibling, Fidelio, Explorer nebo Salonní rychlolodi Nepomuk - nejstarší osobní lodi v Praze. K dispozici bude i převozní loď Šemík a pramice z půjčovny lodiček Slovanka nebo šlapadla Klubu Lávka.

Návštěvníci se mohou těšit na vázání lodních uzlů s kapitánem Mario Juhasem, promenádu obřích ryb, ukázku potápěčského vybavení, hasičský vůz s termovizí nebo měření krevních hodnot. Sportovcům udělá radost otužilecké plavání ve Vltavě a veslování na veslařském trenažeru nebo mořských skifech. Atraktivní program oživí i Český hydrometeorologický ústav, který představí funkci limnigrafu Na Františku, předvede techniku pro měření průtoku řeky včetně možnosti vyzkoušení. Chybět nebude ani ukázka rybářského řemesla a opékání "rybích" buřtů, jelikož ryby neberou.

"Vševltavský spolek má za cíl zejména dvě věci - ochranu profesních zájmů členů spolku a současně se my všichni chceme aktivně podílet na ochraně a rozvoji života v oblasti Vltavy a Berounky. I proto pořádáme kromě Dne Vltavy i další kulturní akce, které mají za úkol jediné - vrátit Vltavu místním." uvádí předseda spolku, Zdeněk Bergman, převozník pražský.

 

Více informací a program celé akce naleznete na stránkách Vševltavského spolku


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI