Yacht > Články > Technika >

Fejeton: Mobilní internet v Chorvatsku

28.07.2014 | Autor: Jan Buzek
Technika

Pocítíte-li potřebu pořídit si mobilní internet v Chorvatsku (třeba když nahodíte roamingová data a za chvíli přijde SMS info o vyčerpaném limitu, aniž byste tušili proč), můžu Vám doporučit předplacenku od VIPnet.hr.

Prodává se na poště za 100 kun. Obsluha za přepážkou o tom nic neví, letáček nemá a ani na balení SIMky žádné užitečné informace nenajdete. Stejně si jí kupte.

Rozbalenou SIMku je nutno aktivovat, dle příručky uvnitř balení, na stránkách internet.vipnet.hr a se znalostí jejího telefonního čísla. To se mi z počítače nepodařilo, ale po přehození do smartphone stránka naskočila hned, bez potřeby číslo uvádět. Dole na stránce je tlačítko Aktivovat, tedy na anglické verzi jsem ho asi přehlédl, takže na chorvatské. Klik!

Po vrácení SIMky do modemu internet frčí jako vítr 3 až 10MB dolů a až 5MB nahoru. Za těch 100 kun mám k dispozici 10 čtyřiadvacetihodinových cyklů, každý s 1GB dat v maximální rychlostí a další už jen 64kB. Tarif lze změnit ještě na nějaký jiný, ale to já už zkoušet nebudu. 10 dní mi dokonale stačí, funguje to skvěle, příště se obejdu bez roamingu. Doporučuji


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI