Yacht > Články > Plavby a revíry >

Se Sněhurkou kolem světa |Z Fidži na Nový Zéland

19.02.2024 |
Plavby a revíry

V polovině července 2023 jsem připlul z Království Tonga na Fidži, kde jsem pouze odstavil Sněhurku na mooringu ve městě Savusavu a odletěl jsem na pár týdnů do ČR. 3. září odlétám z Prahy zpět do Pacifiku, ale udělal jsem si krátkou třídenní zastávku v Singapuru. Vůbec nemusím velká města, ale prohlídka Singapuru mě doslova nadchla. 9. září tedy stojím opět na palubě Sněhurky a obhlížím její stav. Vše je v pořádku, nic se neztratilo ani nerozbilo.

Znovu jsem si přivezl mnoho náhradních dílů na opravy a rovněž musím oškrabat celý trup, který je zarostlý jako korálový útes. Vždy to dělám pouze se šnorchlem na nádech. Je to pro mne takový trénink na freediving.

Po pár dnech mám hotovo a chci se věnovat poznávání Fidži. Město Savusavu leží na druhém největším ostrově Fidži, který se jmenuje Vanua Levu. Je poměrně hornatý a slibuje hezkou přírodu. Asi dvacet minut jízdy autobusem z města je vodopád. Již samotná jízda s místními je zážitkem. Po vystoupení na hlavní silnici musím k vodopádu pokračovat asi dva kilometry pěšky. Po chvilce mě zastaví auto se třemi staršími muži a nabízejí svezení. To samozřejmě neodmítnu a hned se vyptávám, kam že to jedou. Všichni na sobě totiž mají slavnostní obleky, tedy na Fidži to znamená sukně.

Reportáž z plavby Miroslava Račana najdete ve vydání YACHT 2/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena