Yacht > Články > Plavby a revíry >

CANARIA ADVENTURE |Křest Atlantikem

13.10.2023 |
Plavby a revíry

Ostrovy věčného větru. I tak se mezi jachtaři přezdívá Kanárským ostrovům. Oproti Středozemnímu moři není zdejší podnebí ovlivněno pevninskou brízou, a tedy rychlost i směr větru je zde konstantní po celý den. I když je pravdou, že s rychlostí to platí hlavně na severní části ostrova, odkud vítr fouká. Jižní už je ovlivněna tryskou a akceleračními zónami mezi ostrovy a vítr zde může dosahovat převratných rychlostí.

Na druhou stranu je to ideální příležitost vyzkoušet třetí ref v praxi a proplutí oblastí se silným větrem trvá jen pár hodin. V zákrytu ostrova je možné zase nabrat síly na další náročnou plavbu. Dalším bonusem plavby okolo Kanárských ostrovů jsou táhlé a vysoké oceánské vlny, které nabízejí adrenalinový zážitek, ať už  stoupáte proti nim nebo po nich naopak surfujete. Přesně proto jsem již druhým rokem pořádal sportovní nonstop plavbu v této oblasti.

Plavbou okolo Kanárských ostrovů od Davida Szabó najdete ve vydání YACHT 10/2023, který je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena