Yacht > Články > Lodě > Motorové lodě >

Four Winns HD 240 RS |Odpoledne na vodě

20.11.2017 |
Motorové lodě

Model HD 240 je dalším přírůstkem do rodiny sportovních člunů značky Four Winns, která spadá pod Beneteau Group. Odpoledne na vodě plné zábavy zažije s tímto člunem jakkoli početná rodina. Four Winns HD 240 může pohánět jak přívěsný, tak vestavěný motor. Na palubě posádka nalezne vše, co bude k odpolední vyjížďce potřebovat. Pokud zvolíte verzi s přívěsným motorem, budete mít k dispozici větší kokpit s několika úložnými místy navíc. Hluboká křesla s výklopnými sedadly a rozměrná prostorná relaxační část včetně koupací platformy poskytují cestujícím maximální komfort.

Verze s vestavěným motorem nově nabízí prodlouženou záďovou plošinu se sprchou (za příplatek) a integrovaným žebříkem pro vstup do vody. Druhý extra široký najdeme i na přídi. Pod výklopnými sedačkami se na různých místech na lodi nacházejí také chladicí boxy (jeden vestavěný a jeden přenosný), do nichž pohodlně uskladníte všechny své oblíbené nápoje a občerstvení. Ke komfortu na palubě přispívá i schránka na kotvu, stříška bimini nebo chemické WC. Stereo systém AM/FM/MP3 s možností připojení iPodu i technologií Bluetooth navozuje tu správnou atmosféru, kterou si všichni budou užívat, a party může začít. Stabilní trup konstruovaný do tvaru "V" zajišťuje pohodlnou jízdu i na hrubším moři.

O pohon se starají buď přívěsné motory Evinrude o výkonu 200-300 HP, nebo Tohatsu o výkonu 200-250 MerCruiser, které dodají člunu 300 až 350 koňských sil. Odpoledne na vodě se dá strávit také aktivně díky lyžařskému vleku, případně i věži na wakeboard. Ale hlavně ve verzi SURF disponuje člun motorem Volvo V8-300C/DI/FWD 300 HP nebo Volvo V8-350C/DI/FWD 350 HP s novým pohonem Forward Drive. Ten umožňuje svým variabilním trimem správně upravit vlnu za lodí pro surfování.

Vzhledem k tomu, že Forward Drive je pod lodí, vytváří méně hluku a výfukových plynů, což je pro vodní sporty a pohodu na palubě příjemné. Duopropeler přispívá ke klidnější plavbě. Nový pohon navíc lépe akceleruje, zvyšuje rychlost a snižuje spotřebu paliva než běžné vestavěné motory. Také zatáčky jsou ostřejší a v plné rychlosti. S Four Winns HD 240 můžete strávit klidný den s rodinou se spoustou občerstvení a nápojů v prostornému kokpitu s komfortním sezením, nebo se vyřádit s kamarády při vodních hrátkách. V nabídce jsou čtyři vnější barevná provedení a ve stejných barevných kombinacích je nabízen i interiér lodi. V zářivě žluté nebo v kombinaci šedé a červené bude tato loď rozhodně budit zaslouženou pozornost.

Text Eva Skořepová

Foto Four Winns

Zveřejněno v Yachtu 11/2017. 


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI