Yacht > Články > Aktuality >

Yacht-Pool |Na co se zaměřit při výběru pojištění charteru

15.01.2024 |
Aktuality

S rostoucím zájmem o pronájmy lodí rostou i potřeby kapitánů v oblasti pojištění. Jedním z lídrů v této oblasti je firma Yacht-Pool, která nabízí širokou paletu produktů, od celoročního pojištění depozitu, odpovědnosti skippera, pojištění pro případ nehody, až po pojištění profesionálních skipperů, pojištění členů posádky a pojištění lodí především s důrazem na charter.

Společnost založil v roce 1976 pan Friedrich Schöchl, charismatický rakouský jachtař s praxí ve finančnictví i ve výrobě lodí v rodinné firmě Sunbeam, který vede společnost i v současnosti. U příležitosti speciálního vydání časopisu Yacht zaměřeného na charter jsme mu položili několik otázek. 

Kde se vzal nápad zaměřit se ve vašich službách na problematiku spojenou s pronájmy lodí?

Yacht-Pool tím reagoval na potřeby skipperů chránit se před rizikem při pronajímání lodí a vytvořil originální komplexní produkt pojištění skipperů a posádky charterových lodí. Před šestnácti lety jsme pojistné produkty, zkušenosti při likvidaci pojistných událostí a vysoký standard služeb přinesli i na český a slovenský trh. V nabídce máme komplexní produkty pro hobby i profi jachtaře včetně výhodného dvanáctiměsíčního pojištění depozitu, pojištění posádky pro případ nehody, flexibilního pojištění pro případ storna charteru a jiných.

Proč věnujete tolik pozornosti pojištění odpovědnosti?

Pojišťovna pronajaté lodi si může v regresním řízení od skippera vymáhat plnou výši škody, pokud prokáže hrubou nedbalost skippera. Yacht-Pool se od začátku věnoval odpovědnosti skippera, školení skipperů a možnosti uzavřít pojištění odpovědnosti s vysokým pojistným krytím právě proto, aby naše klienty ochránil.

Celý rozhovor s Friedrichem Schöchlem najdete ve vydání YACHT 12/2023-1/2024,které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena