Yacht > Články > Aktuality >

Allroundmarin airstar 260 |S elektromotorem Epropulsion Spirit 1.0

11.06.2018 |
Aktuality, Technika

Nafukovací člun Allroundmarin AirStar 260 opatřený elektromotorem ePropulsion Spirit 1.0 jsme spustili na vodu a vyzkoušeli v Praze na Vltavě ve spolupráci s firmou MARINE. Tato kombinace je ideálním řešením pro každého, kdo si chce užívat na dovolené plavbu na člunu a přitom nemá kapitánský průkaz. Navíc je cenově dostupná a vejde se do zavazadlového prostoru osobního auta.

Rakouská značka Allroundmarin nabízí nafukovací čluny pro rekreační, rybářské i profesionální využití. Řada AirStar představuje velmi úspěšné modely pro rodinnou rekreaci i rybaření. Čluny jsou lehké, kompaktní a přitom kvalitně zpracované, dostatečně pevné a bezpečné. Námi testovaný model byl vyroben z materiálu PVC Dechitex Strongan 1100 o tloušťce 0,7 mm se zapuštěnými ventily a měl pevnou nafukovací vysokotlakou podlahu. Jeho rozložení a nafouknutí přiloženou nožní pumpou proběhlo hladce, ve standardní výbavě nechybí odnímatelná sedačka a vesla, která se jednoduše upevní k válcům. Ty jsou opatřeny lanem na držení, na přídi je instalováno oko na vyvazování a ve výbavě je i vyvazovací lano. Vše je složené v přepravní tašce a k dispozici je i sada na opravy.

Člun je na vodě, už zbývá jen nasadit motor. Díky tomu, že vrchní část elektromotoru, kterou tvoří baterie, lze oddělit, je manipulace s motorem opravdu snadná. Nasadíme nohu s propelerem a pákou na zrcadlo člunu a pak zacvakneme baterii, která je nepotopitelná - kdyby nám spadla do vody, tak plave na hladině. ePropulsion Spirit 1.0 s krátkou nohou a ručním řízením je ekvivalentem pro spalovací závěsné motory o výkonu 3 HP. Ovládá se otáčením rukojeti na páce. Výtrhová pojistka je magnetická. Protože má člun zcela ploché dno, při zatáčení trochu uhýbá do boku, ale jinak jeho ovládání zvládne s tímto motorem opravdu každý. Plavba je prakticky bezhlučná, integrovaný počítač alarmem upozorní na slabou baterii, jež vydrží hodinu plavby při plném výkonu - to znamená maximální rychlost 8,2 km/h, kterou jsem při testu naměřila. Na člunu jsem v době měření byla sama. Pokud se baterie vybije, přijdou na řadu vesla. Nabíječka je součástí balení a na dobití baterie je potřeba 6 hodin.

Komplet člunu Allroundmarin AirStar 260 a elektromotoru ePropulsion Spirit 1.0 poskytne komfortní plavbu na hladké vodě až třem dospělým a jednomu dítěti. Dá se snadno a rychle rozbalit i sbalit a na dovolené u vody si s ním každý může užít spoustu zábavy.

Text Eva Skořepová

Foto Milan Havel

Zveřejněno v 6/Yacht


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI