Yacht > Články > Akce >

FOR BOAT |Úspěšná výstava

04.04.2018 |
Akce a pozvánky

Od 9. do 11. března se na výstavišti v pražských Letňanech opět uskutečnila specializovaná výstava lodí FOR BOAT.

Druhý ročník výstavy FOR BOAT, konané společně s veletrhy FOR CARAVAN a FOR TRAVEL, navázal na svůj loňský úspěch, když ve zcela zaplněných šesti halách vystavovatelé představili to nejlepší, co tyto obory nabízejí. Na ploše 29 051 m2 se prezentovalo celkem 200 firem. K vidění tak bylo vše od motorových či nafukovacích člunů přes vodní skútry až po dvanáctimetrovou motorovou jachtu Greenline 39, která byla největším exponátem na FOR BOAT. Přímo ke koupi byly i lodní motory, jachtařské oblečení a doplňky pro vodní sporty. Nechyběla ani expozice Českého svazu jachtingu plná sportovních plachetnic. Akce byla podle mnohých vystavovatelů i návštěvníků velmi úspěšná, zejména v sobotu bylo na stáncích skutečně rušno.

Dokazuje to mimo jiné i návštěvnost, která se za 3 dny konání veletrhů vyšplhala k hranici 30 000. Letošní novinkou byl bazén o rozměrech 22 x 7 metrů, kde si děti i dospělí mohli pod odborným dohledem vyzkoušet jízdu na paddleboardu, windsurfu nebo na plachetnicích Optimist či RS Tera. Na programu byly i zajímavé přednášky, které se týkaly například kapitánských průkazů, pojištění lodí i skipperů či bezpečnosti na moři. "Výstava měla úroveň a proběhla v kulturním prostředí.

Prodali jsme několik vodních skútrů a máme objednávky i na větší lodě. Mluvil jsem s ostatními vystavovateli a vesměs panuje stejně jako u nás spokojenost," zhodnotil na závěr akce Petr Novotný, majitel firmy Marine a předseda Asociace lodního průmyslu. Podle slov Jiřího Belingera z firmy Honda Marine to byla dokonce nejlepší česká výstava v historii. "Novináři mají jiná politická témata, tudíž rekreační plavbu nechávají v klidu, dokonce se objevují i pozitivní ohlasy. Lidé už zjistili, že se na našich vodách smí plout s motorovými čluny, mají peníze, takže si mohou kupovat i všechny tyhle zbytečnosti, které nám dělají radost," uvedl.

Prodávalo se i na ostatních stáncích, spokojeni byli jak vystavovatelé, tak návštěvníci. Určitě je ale co zlepšovat. Kvůli novému uspořádání se ne všichni návštěvníci dobře orientovali. Bylo by proto lepší napříště umístit jednotlivé obory do hal přehledněji. Odbornými partnery výstavy byly stejně jako vloni Asociace lodního průmyslu a Český svaz jachtingu, mezi mediální partnery patřil i časopis YACHT.

Text Eva Skořepová Foto

autorka a ABF

Zveřejněno v Yachtu 4/2018.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI