Yacht > Články > Akce >

Flyboard se chystá na mistrovství světa

13.11.2014 |
Akce a pozvánky, Aktuality

Jezdci flyboardu se připravují na své třetí mistrovství světa. Tento poměrně nový sport jsme měli možnost vidět letos při výstavě Lodě na vodě. Jedná se o prkno s tryskami, které je pevně připevněno na nohou. Do trysek proudí skrz 18 metrovou hadici spojující prkno s vodním skútrem až 200 litrů vody za vteřinu, jezdec se tak může vyšplhat i do desetimetrové výšky.

Mistrovství světa proběhne 4. až 6. prosince v Dubaji. Závodit bude 80 účastníků z více než 20 zemí světa. Ti museli pořadatelům nejprve zaslat video, kde předvádí své umění a triky. Českou republiku bude reprezentovat mimo jiné průkopník flyboardu u nás Cyril Bourdon. Plocha zápolení bude vymezena bójemi v chráněné zátoce na klidném moři.

Jak se ale takový flyboard hodnotí? Porota složená z pěti odborníků rozdává body podle několika kritérií. Jedná se o styl a energii soutěžícího, řazení postav (technická obtížnost, inovace), kvalitu triků, sekvenci. Samozřejmě záleží i na uměleckém dojmu. Zde se posuzuje využití prostoru, choreografie nebo vzhled.

Více informací naleznete zde.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI